Ανανέωση Διπλώματος Οδήγησης - Ερασιτεχνικο & Επαγγελματικο

Ανανέωση του διπλώματος οδήγησης κάνουμε όταν αυτό πρόκειται να λήξει και προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να οδηγούμε το όχημά μας νόμιμα.

Η Σχολή Οδηγών "Το Τζίνι" αναλαμβάνει την ανανέωση διπλώματος/άδειας οδήγησης κάθε κατηγορίας.

Προκειμένου να ανανεώσετε την Άδεια Οδήγησης ή δίπλωμα οδήγησης λόγω λήξης της, θα πρέπει να συλλεχθούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως περιγράφονται στον παρακάτω Πίνακα. Διαβάστε προσεκτικά τις επεξηγήσεις στον Πίνακα και μη διστάσετε να μας συμβουλευτείτε.

Αν θέλετε να αναλάβει η Σχολή μας την διαδικασία ανανέωσης διπλώματος εκ μέρους σας, απλά επικοινωνήστε μαζί μας στο 210-8100882 ή 6977 717373 (Αναστάσιος Τζινιέρης).


Δικαιολογητικά - Εκτύπωση

 • Τρεις (3) έγχρωμες φωτογραφίες διαβατηρίου
  Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι κατάλληλου μεγέθους (μεγαλύτερες από τις κλασσικές μικρές έγχρωμες), βάσει των προδιαγραφών που ορίζει το Υπουργείο (ανάλυση κτλ.), χωρίς φθορές και αποτυπώματα για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απόρριψής τους.

 • Αριθμός Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.)
  Σε περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος δεν έχει αποκτήσει ακόμη ΑΦΜ, θα πρέπει να απευθυνθεί στην ΔΟΥ που ανήκει (βάσει του τόπου κατοικίας) έχοντας μαζί του την Αστυνομική Ταυτότητα (αποφύγετε τις Παρασκευές). Σε περίπτωση που είναι ήδη κάτοχος ΑΦΜ, θα πρέπει απλά να γνωρίζει τον αριθμό, ώστε να συμπληρωθεί στο αντίστοιχο πεδίο της Υπεύθυνης Δήλωσης.

 • Απλή Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Ισχύοντος Ελληνικού Διαβατηρίου ή Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας
  Για αλλοδαπούς (ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΑΛΛΟΥ Κ-Μ ΤΗΣ Ε.Ε. ή ΥΠΗΚΟΟΥΣ ΤΡΙΤΗΣ ΧΩΡΑΣ) συμβουλευτείτε τις Προϋποθέσεις.

 • Βεβαίωση Οφθαλμίατρου και Παθολόγου (συμβεβλημένων με το Υπ. Μεταφορών).
  Η αμοιβή των ιατρών για την έκδοση ιατρικών βεβαιώσεων είναι 2x10=20€. Κατα την επίσκεψη στους ιατρούς, ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει μαζί του τις φωτογραφίες, καθώς και το προσωπικό του βιβλιάριο ασθενείας ή το βιβλιάριο ασθενείας του γονέα, ο οποίος τον έχει δηλώσει ως προστατευόμενο μέλος. Εναλλακτικά, εαν κάποιος δεν έχει καμία από τις προηγούμενες επιλογές (αφού επικοινωνήσει με τους ιατρούς), θα πρέπει να προσκομίσει μια σειρά εξετάσεων, ώστε να εκδοθούν οι ιατρικές βεβαιώσεις. Η αμοιβή των ιατρών δίνεται κατά την έκδοση των βεβαιώσεων και συνοδεύεται απαραίτητα από Απόδειξη.

 • Αίτηση Υπεύθυνη Δήλωση - Εξουσιοδότηση - Εκτύπωση
  Απαιτείται το γνήσιο της υπογραφής του υποψηφίου από ΚΕΠ ή Αστυνομία. Πρέπει να έχετε μαζί σας την Αστυνομική σας Ταυτότητα.

 • Αίτηση εκτύπωσης Άδειας Οδήγησης νέου τύπου - Εκτύπωση
  Απαιτείται το γνήσιο της υπογραφής του υποψηφίου από ΚΕΠ ή Αστυνομία. Πρέπει να έχετε μαζί σας την Αστυνομική σας Ταυτότητα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή, ώστε η υπογραφή σας να μην βγεί εκτός του ειδικού λευκού πλαισίου, καθώς η υπογραφή σκανάρεται από ειδικό μηχάνημα και υπάρχει ο κίνδυνος απόρριψης της αίτησης.

 • Παράβολα - Συνολικό Κόστος 98€ ή 113 (για άνω των 74 ετών) (e-Παράβολο)
  • Δαπάνες αρχικής χορήγησης Άδειας Οδήγησης - 50€
  • Παράβολο εκτύπωσης - 30€
  • Παράβολο αρχικής χορήγησης Άδειας Οδήγησης, χαρτόσημο - 18€
  • Παράβολο Συμμετοχής σε Εξετάσεις Οδήγησης (Δοκιμασιών και Συμπεριφοράς) - 15€ (Ισχύει ΜΟΝΟ για άνω των 74 ετών)

  Για να προμηθευτείτε τα παράβολα θα πρεπει είτε να απευθυνθείτε σε δημόσιο Ταμειο που υπάγεται στις κατα τόπους εφορίες είτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική εφαρμογή του taxis. Επιλέγοντας την 2η λύση, θα πρέπει να εκτυπώσετε τα παράβολα και στην συνέχεια να τα πληρώσετε είτε στα ΕΛΤΑ είτε σε οποιαδήποτε τράπεζα (ή e-banking), συμπληρώνοντας οπωσδήποτε ως όνομα καταθετη το όνομα του υποψήφιου. Σε κάθε περίπτωση η Σχολή μας μπορεί να σας υποστηρίξει στην έκδοση των παραβόλων.

SOCIAL MEDIA

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παναγή Τσαλδάρη 22,
Μελίσσια - T.K.15127

Σταθ. 210.8100882
Fax. 210.8100871
Κιν. 6977717373

Σχολή Οδηγών "ΤΟ ΤΖΙΝΙ" © Copyright 2016 - Designed by LΝ